praktijk 44

  0638397610

"Wees de zon die schijnt altijd"

Praktijk 44

Coaching – Training – Therapie – Workshops

Visionboard

In sfeer, kleur, tekst en beeld haal jij je binnenste naar buiten en geef jij jouw toekomst visueel vorm. Met de hulp van een zachte maar krachtige visualisatie gaan we op zoek naar jouw diepste verlangens en de juiste kleuren die gaan helpen met jouw Visionboard. We gaan scheuren, knippen, plakken en je maakt een prachtige collage. We besteden veel aan dacht aan het analyseren van het kleurgebruik en de positionering van woord en beeld.

De kleuren van je hart

Het hoofdthema is zelfliefde.  Welke kleur hoort hierbij? En welke soorten liefde bestaan er?  We behandelen deze dag 5 kleuren.

(Bij voldoende belangstelling doen we deze workshop in oktober nog een keer).

Manieren om het leven te vieren

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Deze kreet van Loesje is o zo waar, maar hoe doe je dat? Met eenvoudige technieken en creatieve oefeningen kun jij ook het leven leren vieren. Leer jezelf nog beter kennen, en leer vooral om te kunnen lachen over je eigen eigenaardigheden.

Inclusief materiaal, koffie, thee, water, lunch en lekkers. Parkeren is gratis en kan voor de deur. Tijdig reserveren is aan te bevelen i.v.m. beperkt aantal plaatsen. Reservering is bevestigd na betaling. Kosten €95,-

Tijden: van 10:00 tot 16:00 uur. Houdt er rekening mee dat het wel eens iets later kan worden.

Blog over de workshop “Visionboard”

door Christine Dessauvagie.

Aangekomen op een mooie locatie in inspirerende en warme sferen, begon de workshop `Vision Board` maken met thee en een heerlijk zelfgemaakt stuk taart. Later zal blijken dat ook de lunch een zeer bijzonder en toepasselijk karakter heeft, voortreffelijk! De tafel ligt vol met allerlei tijdschriften en iedereen heeft een wit hardboard voor zich liggen welke helemaal beplakt gaat worden naar ieders eigen `brainwave`. Ik ben nu al helemaal in extase. Na de uitleg en de taart gaan we aan de slag. Knippen, plakken, scheuren en kleuren, het kind in me gaat helemaal los!

Allereest gaan we de tijdschriften doorspitten om foto`s en teksten te selecteren wat makkelijker gezegd is dan gedaan…. Eerst alle plaatjes los op het board leggen om uiteindelijk de juiste foto`s over te houden. Onze bezielde bezigheden worden onderbroken door een overheerlijk en bijzondere lunch, wat worden we verwend! Om daarna weer gauw verder te gaan met keuzes maken, knippen en plakken. Na afloop legt Dionne uit dat het verhaal van links naar rechts loopt. Aan de onderkant zitten je uitdagingen, het onbewust zijn. Het midden is het hier en nu, het hoofdthema. Boven is het hogere bewustzijn (hier plak ik dus o.a. een slingeraapje)

Grappig zijn de dieren die ik gekozen heb. Een slingeraapje, een buldog en luipaarden. Na afloop maakte een van de medecursisten de opmerking dat ik waarschijnlijk binnenkort een hond zou krijgen…hahaha. Uiteraard heb ik thuis de karaktereigenschappen van deze dieren opgezocht en de kwartjes vielen tollend naar beneden. Wat verder opviel waren de deuren. De midden deur staat wagenwijd open en de linkerdeur staat op een kier, hier valt eventueel nog winst te behalen … als ik dat zou willen.

De spiegels rechtsonder heb ik daar geplakt omdat ik een hoekje over had. Is dit toeval of moet ik er eens goed in gaan kijken?

Dank je Dionne voor deze heerlijke en inspirerende dag!

Blog over de workshop “De kleuren van je hart”

door Christine Dessauvagie

Workshop `De kleuren van je hart` georganiseerd door `Praktijk 44`, Kleur coaching/Creatieve therapie van Dionne Kielman, op 3 oktober 2021

Na een hartelijk en gezellig welkom met koffie/thee en zelfgebakken taart in een zeer relaxte en inspirerende ruimte gaat we eerst aan de slag met `elfjes` maken. Dit nadat we een notitieblokje (ik kies vanwege het thema `kleur` een knalroze) hebben uitgekozen. Elfjes slaat op het getal 11, een elfje bestaat uit elf woorden die we in het notitieboekje kunnen opschrijven in een bepaalde volgorde, eventueel in dichtvorm. Deze oefening zorgt ervoor dat het creatieve deel van mijn brein wordt geactiveerd en er komen voor mij verassende woorden boven. Het zal blijken dat ik deze creatieve inzichten goed ga gebruiken.

Daarna vertelt Dionne wat de bedoeling is en geeft ze aan dat er totale vrijheid is hoe deze bedoeling naar eigen inzichten (creatief) vorm te geven. Knippen, scheuren, plakken en/of kleuren, het is allemaal goed. We gaan aan de slag en beginnen met het doorstruinen van allerlei leuke tijdschriften, wel opletten dat ik niet te veel tijd neem om ze te lezen… Het knippen en scheuren wordt gevolgd door keuze stress maar gelukkig is daar eerst een overheerlijke lunch met volop lekkere gerechten (Dionne heeft er wederom werk van gemaakt!) alvorens te gaan kiezen en plakken. Toen de inspiratie op was voor vandaag had ik nog een paar witte vlakjes leeg en een paar knipsels over. Ik besloot de witte stukken wit te laten zodat er nog ruimte over is om later in te plakken/kleuren en heb de losse stukjes mee naar huis genomen. 

Na afloop kregen we een uitgebreide uitleg in woord en geschrift, over de betekenis kleuren en hoe kleur te gebruiken in het dagelijks leven. Mijn les is meer betekenis geven aan – en spelen met kleuren, in mijn geval emoties …., ik hoef niet altijd sterk en perfectionistisch te zijn, het mag best iets zachter zijn oftewel lief zijn voor mezelf.  Eenmaal thuisgekomen heb ik de overgebleven stukjes op de achterkant geplakt, het lukte me niet om ze in de prullenbak te gooien, zegt dit iets over de witte plekken aan de voorkant? Het was wederom een waanzinnig goed verzorgde workshop met heerlijk eten en drinken in een inspirerende omgeving die je samen met het volgen van de workshop aanzet tot nadenken. 

Blog over de workshop “Kleur bekennen”

door Christine Dessauvagie          

Vol enthousiasme vertrek ik naar Badhoevedorp voor de workshop `Kleur bekennen, de fundamenten` van Praktijk 44. Ik weet ondertussen wat mij te wachten staat vandaag en ik ben reuze nieuwsgierig naar wat deze bijzondere dag mij gaat brengen, overigens roept de aanblik van het huis van Praktijk 44 en de omgeving, al een gevoel van ontspanning op, maar dit terzijde. Het zal blijken dat mijn verwachtingen wederom meer dan worden bevestigd! Zoals de vorige keren worden we ontvangen in een ontspannen en inspirerende omgeving met koffie en heerlijke zelfgebakken taart. Voordat we aan het werk worden gezet beginnen we met het schrijven van een elfje voor elke kleur. De kleuren van vandaag zijn: rood, oranje, geel en roze, deze kleuren staan voor geaard zijn, het fundament van ons lichaam. Een sterk fundament is nodig om krachtig om te gaan met veranderingen met beide benen op de grond. Het zal blijken dat door het volgen van deze workshop ik leert hoe kleur te gebruiken om een sterke fundering aan te leggen.  Per kleur schrijven we een elfje over de kleuren van vandaag in een van Dionne gekregen notitieboekje met een bijbehorende pen. Een elfje is een klein gedichtje van 11 woorden, het schrijven van een elfje zet je brein in de creatieve stand, deze activiteit roept bij mij een nog groter gevoel van ontspanning en creativiteit op. Daarna volgt voor elke kleur een visualisatie met een persoonlijke boodschap, dit nadat Dionne ons uitlegt hoe dit te doen. We brengen onze gedachten naar een beeld. Na de uitleg over chakra`s volgt voor de desbetreffende kleur de bijbehorende chakra gaan we aan de slag met knippen, scheuren en beplakken van de voorkant van de kaartjes. Per kaartje gaan we de voorkant beplakken met knipsels en/of scheursels uit tijdschriften, dit uiteraard weer van de desbetreffende kleur. Geconcentreerd en fanatiek gaan we aan de slag met tussendoor wederom een overheerlijke lunch (spullen aan de kant en de tafel wordt omgebouwd lunchtafel). Het eindresultaat is prachtig. De rode kaart zal ik later gaan gebruiken om een gedichtje in op te schrijven wat ik ga voorlezen op de bruiloft van onze tweede dochter. Rood is tenslotte ook de kleur van de liefde.

Heel veel dank Dionne dat ik door het volgen van deze workshop nieuwe inzichten heb gekregen in het gebruik van kleur. Zo gebruik ik kleur om in een bepaalde stemming te komen welke ik op dit moment vooral toepas in mijn kleding. Een maand later was het vervolg “Kleur bekennen; Leren vliegen, zonder te gaan zweven”. Dit ging over de Kleuren blauw, indigo, lila en groen. De opdrachten waren hetzelfde, maar de betekenis heel anders. Ik was wederom verrast.